Informatii utile despre adezivi

Acest subiect este probabil cel mai important in cunoașterea instrumentului de baza in lashmaking – adezivul!
Foarte putini lash stiliști ii acorda atenție maxima si de aici pornesc primele greșeli in cariera de stilist.
E neaparat sa intelegi ca a fi un lash artist de succes înseamnă nu doar „aplicare extensii”, înseamnă dezvoltarea abilitaților de chimist in primul rand. Știm ca suna straniu, dar pe parcurs vei sesiza ca acestea iti vor aduce doar beneficii – nimeni niciodată nu va reusi sa-ti vândă un produs de calitate proasta!

Pe parcursul activității noastre am descoperit atat de multe greșeli si mituri despre acest produs, căci am zis ca acum e momentul potrivit sa afli adevăruri si probabil vei descoperi si toate greșelile făcute, fiind siguri ca odata cu asimilarea acestei informatii, vei fi surprins de următoarele schimbări:
✓insusirea corecta a tipurilor clasificarea eficientă a adezivilor
✓rezistența mai buna a extensiilor (6-8 saptamani)
✓tehnica corecta de utilizare
✓trucuri personalizate de lucru cu un adeziv
✓care este cel mai potrivit adeziv pentru nivelul tau de activitate
✓dezvoltarea informațiilor despre chimie si industria lashmaking
✓tehnici corecte de păstrare pana la deschidere si dupa
✓explicarea proceselor chimice
✓capacitatea de a face selecții corecte de produse

◊Despre Ingredientele adezivului:

Substanța de baza in compoziția adezivului este – cyanocrilatul care se separa in Etil cyanoacrylate si Metil Cyanocrilate – ei fiind Baza celor Mai populari adezivi.
Cianoacrilații (CA) sunt o familie puternica de adezivi cu acțiune rapidă, cu utilizări industriale, medicale și de uz casnic. De exemplu, cyanocrilatul este utilizat si in medicina de urgenta pentru sigilarea rănilor.
Adezivii cianoacrilati au o durata scurta de viata in cazul in care nu sunt folositi, respectiv un an de la fabricatie daca recipientul in care au fost depozitati nu a fost deschis, sau 6 saptamani daca a fost deschis. Cu cat e mai mare procentul de substanța in adeziv cu atat se usucă mai repede si are o rezistența si mai buna.

✓Este foarte important sa va procurați adezivul de la un distribuitor sigur, pentru ca pe piata exista foarte multe produse toxice, iar adezivul poate conține multiple substanțe cancerigene sau procentul de cyanocrilat in compozitie poate depăși doza recomandata de standardele internaționale, prin urmare clientele pot suferi grave iritații sau deteriorări oculare.

◊Clasificarea adezivilor ILashes:

✓Nivelul 1 – destinat exclusiv începătorilor, cu un timp uscare lent de 4-5 secunde. Conține o doza minima de CA special pentru a proteja clienta in cazul unei erori a lash stilistului începător.
✓Nivelul 2 – conceput special pentru cei care se inițiază in tehnicile de volum 2D sau 3D. Uscare maxima de 2-3 secunde .
✓Nivelul 3 – acest tip de adeziv poate fi utilizat lejer in tehnicile de volum avansat 4D+ , Russian volume, Hollywood effect etc. Adeziv potrivit pentru un lash stilist profesionist.
✓Nivelul 4 – creat pentru lash experții ce efectuează lucrari de volum, ce activează ca traineri si nu isi pot permite nici o greseala in timpul activității. Timp de uscare pana la 1 secunda.
✓Sensitive adeziv – o formula ce conține o doza minima de CA, ce elinereaza o doza minima de vapori in timpul uscarii, conceput pentru persoanele ce întâmpina problemele sensibilității oculare sau sunt predispuși la nenumărate alergii.

◊ Descriere chimica:

In general, cianoacrilatul este o rasina acrilica, care produce o reactie de polimerizare rapida in prezenta ionilor de hidroxid ( ex.apa, umiditate, alcool,etc.) formand niste lanturi lungi, puternice care unesc suprafetele lipite intre ele. Prezenta umiditatii este cauza fixării – prin urmare este evident rolul degresantului ce conține alcool si cel al nebulizatorului – instrumentul de baza pentru uscarea extensiilor care conține molecule de apa.
Pentru a reduce perioada de valabilitate a cianoacrilatului, odata ce a fost deschis poate fi pus intr-un container ermetic impreuna cu pliculete de silica gel si păstrat in poziție orizontala.

◊Cum funcționează un adeziv:

Simplu – prin procesul de polimerizare ce semnifica reacția chimica de prindere (lipire), adica in momentul cand un monomer devine un polimer.
Polimerizarea depinde de temperatura aerului: sub 13 °C se va incetini reactia chimica si devine invechit. Astfel, CA (adezivul cianoacrilat) polimerizand devine mai gros si lipeste mai lent. Prin urmare, nu uitati regula de baza temperatura nu trebuie sa depaseasca 19-23 grade, iar umiditatea 50-60 grade.
✓CA au o reactie exotermica cu degajare puternica de caldura si energie la fibre naturale, cum ar fi bumbacul si lana. Nu stergeti niciodata recipientul cu aceste materiale, in caz contrar, ar putea lua foc sau poate provoca arsuri grave. Folositi o bucata de folie sau burete pentru a curata sticla.

✓Daca adezivul ajunge intamplator pe hainele tale, se îndepărtează rapid cu apa.

◊ Toxicitatea: Fumul de la CA se evapora sub forma de monomer cianoacriliat care irita membranele sensibile ale ochiului, nasului si gatului. Acestea sunt imediat polimerizate de umezeala din membrane si devin inerte.

Aceste riscuri pot fi reduse minim prin utilizarea CA in zone bine ventilate.

✓Aproximativ 5% din populatie poate deveni sensibila la vaporii cauzati de CA in urma unei expuneri repetate, avand ca rezultat simptome asemanatoare gripei.
CA, poate fi un iritat al pielii provocand o reatie alergica cutanata. In cazuri rare inhalarea permanenta poate provoca astm.

◊ Depozitarea si utilizarea adezivului:

✓La inceputul zilei de activitate prima picătura nu se folosește, se arunca
✓Un adeziv nu trebuie utilizat pana la ultima picătura. Ai grija sa ai in rezerva întotdeauna unul fresh la frigider
✓Durata de agitare a adezivului inainte de fiecare aplicare este de minim 7 secunde
✓Adezivul nu se agita impreuna cu capacul !
✓Pastrati adevizii (in special cei destinați comerțului)in frigider pentru a fi pastrati in stare perfecta.
✓Condensarea are loc doar in cazul in care a fost deschis recipientul cu adeziv, acest lucru se intampla atunci cand continutul este mai rece ca temperatura mediului ambiant. Asadar, adezivul trebuie scos din frigider cu cel putin 30 minute inainte sa fie folosit, pentru a-l aduce la temperatura camerei si se agita bine inainte de a fi utilizat.
Umiditatea frigiderului si absenta luminii (lumina solara sau UV) ajuta la pastrarea adezivului pentru mai mult timp.
✓Nefiind deschis, adezivul are termen de valabilitate pana la 10-12 luni de la data fabricatiei. Se utilizeaza timp de 6 saptamani de la deschidere si trebuie aruncat cand observam ca adezivul devine vascos.
✓Cand este mai cald sau este umiditate in aer, adezivul rezista mai putin timp de la deschidere. Nu merita sa utilizati adezivul in aceste conditii pentru ca riscati sa va pierdeti clientele. De altfel, acesta este motivul principal pentru care am redus pretul adezivului in mod semnificativ, astfel incat sa va permiteti sa renuntati mai devreme la acest produs decat sa va riscați imaginea si profesionalismul, cu o calitate compromisa. Nu economisiti atunci cand vine vorba de adeziv.
✓Si nu il ultimul rand, niciodata nu pastra adezivul impreuna cu primer-ul, deoarece primer-ul va intari adezivul din cauza conținutului de alcool izopropilic.
In concluzie, e necesar sa intelegi, drag lashmaker artist, ca aceasta meserie te implica activ in procesele si formulele chimice care stau la baza unui adeziv de calitate. Chiar daca nu ai o pasiune pentru fizica si chimie, e nevoie sa intelegi aceste procese pentru o lucrare corecta.
Informarea e instrumentul de baza in evoluția ta profesională si e ceea ce te va deosebi clar fata de competitori.
Punctul forte ce te avantajeaza sunt cheltuielile nejustificate care nu vor mai exista, pentru ca vei sti cum sa alegi produsele de calitate, fără sa te lași influențată de distribuitori sau informatii false.

Important ! Nu ezita sa ne contactezi oricand ai nevoie de o consiliere in alegerea corecta a adezivului, ce ar trebui sa cunosti si sa acorzi prioritate sau viziteaza shop-ul nostru online unde gasesti informatii pretioase la categoria adezivi http://ishop.ilashes.ro

Contacts:

Telefon: +40754575197

E-mail: office@ilashes.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *